Soal Jawab Tentang Jusz Spray For Cat

Terdapat banyak persoalan yang mungkin bermain di kepala anda mengenai Jusz Spray For Cat. Di bawah ini merupakan soal jawab tentang jusz spray for cat yang sering ditanyakan kepada kami.

Mungkin ia tidak akan dapat menjawab secara keseluruhan, sekurang-kurangnya kami harapkan jawapan-jawapan yang diberikan ini membantu dan memberi pencerahan kepada anda tentang Jusz Spray For Cat dan Jusz Spray For Cat Area.

Sekiranya anda masih tidak mendapat jawapan yang diinginkan, mohon klik pada bahagian Hubungi Kami dan tanyakan kepada kami soalan yang bermain di fikiran anda. Kami sedaya upaya akan cuba membantu anda inshaa Allah.

Mari kita mulakan…

1. Bagaimana cara untuk menggunakan Jusz Spray For Cats  dan berapa hari boleh nampak kesan penggunaan?

Cara penggunaan jusz spray for cat adalah berbeza mengikut masalah kucing (kutu, kurap & luka). Hasil penggunaan ni bergantung kepada jenis/ tahap masalah yg dihadapi oleh kucing tersebut serta cara penggunaan spray.

Untuk masalah yang tidak serius, biasanya akan mengambil masa 3-7 hari untuk nampak kesan. Penggunaan adalah tidak terhad untuk sekali sehari sahaja. Lebih kerap sembur lebih efektif.

Cara menggunakannya amat mudah. Semburkan kepada kucing anda dan lapkan si comel anda sehingga kering.

2. Satu botol Jusz Spray boleh bertahan berapa lama?

1 botol =150 ml, bersamaan 500 kali semburan. Bergantung kepada cara penggunaan & berapa banyak kucing yang anda mandikan.

3. Bolehkah digunakan pada kucing yang berkutu? Produk ni membunuh kutu atau hanya menghalau kutu?

Ya, Spray mandian ini boleh digunakan untuk kucing yang mempunyai masalah kutu. Tetapi perlu kami tegaskan di sini, Jusz Spray BUKAN berfungsi sebagai Ubat kutu. Fungsi utamanya adalah ia bertindak sebagai antimicrobial dan cleaning spray.

Penggunaan EUCALYPTUS di dalam formula tersebut adalah sebagai value added. EUCALYPTUS oil adalah exctract minyak tumbuhan yang berfungsi sebagai “insect reppelent”. Walaubagaimanapun kita hanya position ia sebagai pencegahan kutu dan membuang kutu sedia ada.

* Supercat Jusz Spray for Cat  ini tidak sama dengan ubat kutu yang biasa di jual di Vet yang mana Spray ini tidak mengandungi racun kutu.

Kami lebih mementing keselesaan dan keselamatan kucing juga baby serta anak yang masih di dalam kandungan ibunya.

4. Adakah spray ini boleh digunakan untuk masalah kucing yang sering mengalami keguguran bulu?

Keguguran bulu berpunca daripada beberapa sebab:

a. Masalah Dalaman: Permakanan (Kurang vitamin) dan Stress

b. Masalah Luaran: Bulu terlalu kering, kutu (menyebabkan kucing kerap garu dengan kuat) dan fungus/hama (menyebabkan kulit/bulu tidak sihat)

Jawapan pada soalan di atas: Ya, Spray ini  amat-amat membantu untuk semua masalah keguguran bulu yang di sebabkan dari masalah luaran (kutu, hama, kotoran)

5. Bahaya atau tidak sekiranya kucing saya menjilat cecair daripada spray ini setelah disembur? Boleh atau tidak spray ini digunakan pada anak kucing?

Tiada masalah kerana bahan yang digunakan (Eucalyptus ) adalah plant oil (pati tumbuhan) iaitu bahan yang bukan racun.

Kucing tidak tahan sejuk, anak kucing lebih sensitif. Jadi, jika dimandikan lebih mudah kena selesema.

Untuk mengatasi masalah ini, Jusz Spray for Cat adalah alternatif terbaik yang boleh digunakan inshaa Allah.

6. Boleh ke saya gunakan jusz spray untuk bersihkan telinga kucing saya?

Boleh, tetapi spraykan dahulu pada kain atau cutton bud dan bersihkan telinga kucing. Elakkan dari terus spray pada telinga kucing  kerana kucing akan takut dan lari.

7. Apakah perbezaan Jusz Spray For Cat (label putih) dan Jusz Spray For Cat Area (Label biru)?

jusz-spray-for-cat
Jusz Spray For Cat (label putih)

 

jusz-spray-for-area
Jusz Spray For Cat Area (label biru)

 

Jusz Spray for Cat  (Label putih): Digunakan untuk sembur pada kucing. Sangat berkesan untuk mencegah KUTU, HAMA, KUMAN, BAKTERIA dan VIRUS MAUT. Sangat membantu menyembuhkan penyakit jangkitan kulit seperti FUNGUS, SPORRO, KURAP, dan sebagainya.

Hanya spray di tempat bermasalah. Spray ke kesuluruhan bulu untuk mengganti mandian dengan air. Bulu menjadi semakin lembut dan Wangi.

Eucalyptus oil adalah antara minyak tumbuhan yang berfungsi sebagai repellent insect untuk kita position kan sebagai pencegahan kutu dan membuang kutu sedia ada.

Jusz Spray for Cat Area (Label Biru): Digunakan untuk penjagaan Optimum si Comel & juga anda serta keluarga. Digunakan dengan Spray di persekitaran tempat tinggal kucing untuk pencegahan KUMAN, HAMA dan KUTU bagi mengelakkan ancaman berjangkit.

Ia mempunyai kandungan bauan raspberry yang SANGAT WANGI. Bertindak menghilangkan bau hapak kucing. Kedua-dua Spray ini adalah produk ‘MEDICAL GRADE’ yang diimport KHAS dari United Kingdom. Diluluskan oleh PAKAR-PAKAR VETERINAR. Dan dipastikan KE’HALAL’ANNYA.

P.S: Ada dua keadaan penyakit merebak:-

1. Kucing menjangkiti manusia.

2. Manusia menjangkiti kucing.

Apa yang Supercat cuba bawakan disini adalah kesihatan dan kawalan yang menyeluruh;

Jusz Spray For Cat (Label Putih)  membasmi ancaman kutu, kuman, hama, virus dan jangkitan pada kucing manakala Jusz Spray For Cat Area (Label Biru) pula membasmi ancaman kutu, kuman, hama, virus dan jangkitan pada persekitaran.

8. Bahaya atau tidak sekiranya Jusz Spray For Cat Area (label biru) terkena pada kucing?

Jika terkena sedikit tidak menjadi masalah iaitu dalam kuantiti yang minimum.

9. Bagaimana jika kucing saya jilat? Kucing saya selalu menjilat bulu untuk membersihkan badannya

Tidak menjadi masalah inshaa Allah. Jika kucing anda telan satu botol baru menjadi masalah. Untuk pengetahuan anda di zoo selalunya, VET lebih mengambil berat tentang keselamatan pekerja dan pelawat berbanding binatang itu sendiri.

Ini kerana binatang mempunyai sistem imunisasi yang lebih kuat dari manusia. Menjadi prosedur pada mereka untuk kerap ‘sanitize’ sangkar binatang zoo.

Kebanyakkan mereka menggunakan produk sintetik. Bahan aktif di dalam jusz spray diekstak dari tumbuhan. Jadi ia lebih selamat. Sistem pencernaan binatang pula lebih kuat berbanding manusia. Sebab tu binatang boleh makan makanan tercemar berbanding manusia.

Hanya kerana jangkitan kuman, ada orang mati akibat makanan yang tercemar.

10. Adakah spray ini sesuai untuk kucing yang baru melahirkan anak dan adakah selamat disembur pada kucing yang bunting?

Jika kuantiti yang disembur adalah sedikit tidak menjadi masalah inshaaAllah.

11. Boleh ke hilangkan kotoran pada badan kucing terutama kucing yang mempunyai bulu yang putih? Adakah saya perlu mandikan kucing tersebut atau hanya perlu sembur sahaja untuk membersihkannya?

Lap dengan kain basah yang bersih kemudian spray. Ulangi langkah tersebut sehingga bersih.

12. Saya berminat untuk mencuba kedua-dua produk ini. Bagaimanakah cara untuk saya membelinya?

Caranya sangat mudah. Anda hanya perlu tekan beli sekarang di bawah ini. Atau jika anda masih mempunyai persoalan, boleh tekan butang Hubungi Kami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 4 =